Patiënt-veiligheid

Patiënt-veiligheid

Opsis Oogziekenhuis wil een veilige omgeving voor patiënten, bezoekers en medewerkers zijn. Zorgverleners kijken eerlijk naar hun eigen handelen en bespreken met elkaar wat anders is gegaan dan afgesproken. Doel is hiervan te leren. Deze veilige cultuur draagt bij aan het terugdringen van risico’s en onbedoelde vermijdbare schade voor u als patiënt.

Voor het opsporen van risico’s maken wij op beide locaties gebruik van een digitaal meldsysteem (Veilig Incident Melden). Daarnaast analyseren wij zorgprocessen om risicomomenten vooraf te signaleren. U kunt ook zelf bijdragen aan uw veiligheid bij Opsis oogziekenhuis door te melden wat anders gaat dan is afgesproken en vragen te stellen over wat onduidelijk is.

Wij werken intensief samen met het OMC Zaandam  en voor intervisie van het management zijn procedures samen met procedures voor beoordeling en intervisie van de specialisten  .

Voor oogheelkundige calamiteiten werken wij over en weer samen met OMC Zaandam waardoor een continue zorg gewaarborgd is.